چوب حراج ایلان ماسک به داراییهای بیتکوین تسلا!
کمپانی تسلا که سال گذشته با افشای سرمایه گذاری بزرگ در بیت کوین، موج زیادی در این زمینه به راه انداخت، اکنون بیشتر داراییهای خود از این رمزارز را فروخته است.
ارزش ارزهای دیجیتال بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.
تسلا گفته که با فروش بیت کوین، معادل ۹۳۶ میلیون دلار ارزهای معمولی خریداری کرده است.
ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا یکی از شناختهشدهترین علاقمندان بازار رمزارزها است و اظهارنظرهایش در این باره توجه بسیاری جلب میکند و اغلب باعث فعالیت تجاری قابل توجهی در این زمینه میشود.
سرمایه گذاری ۱.۵ میلیون دلاری تسلا در بیت کوین که در فوریه ۲۰۲۱ فاش شد، به افزایش تقاضا در بازار این رمزارز منجر شد.
قیمت بیت کوین در نوامبر گذشته قبل از سقوط، به ۷۰ هزار دلار افزایش یافت.
اکنون یک بیت کوین کمتر از ۲۵ هزار دلار معامله میشود.
تسلا سال گذشته به دلیل نگرانیها درباره اثرات منفی بیت کوین بر تغییرات اقلیمی از پذیرش بیت کوین به عنوان پرداخت برای فروش خودروهایش خودداری کرد.
ایلان ماسک در آن زمان گفت: "رمزارز ایده خوبی است... اما نمیتوان بهای گزاف تخریب محیط زیست را بابتش داد." او همچنین در شبکههای اجتماعی گفت که این شرکت بیت کوینی را که در اختیار دارد، نخواهد فروخت.
بیتکوین، که بزرگترین رمزارز دنیای پولهای دیجیتال است، نوسان ارزش بالایی داشته و همچنین "استخراج" و تراکنشهای آن انرژی زیادی مصرف میکند.
رمزارزها چگونه کار میکنند؟
رمزارزها شیوهای برای پرداخت دیجیتال هستند که بدون مبادله اسکناس یا سکه، و همچنین بینیاز از یک بانک مرکزی، مالک یا صرافی اصلی یا هر مرکز دیگری و با استفاده از رمزنگاری و با شبکهای از کامپیوترها ممکن میشود که زنجیرهای از سوابق تراکنشها را ذخیره و نقل و انتقالات را مشترکا تایید و به روزرسانی میکنند.
کامپیوترهای عضو شبکه در ازای آن با حل مسائل ریاضی ویژه، رمزارز جدید به دست میآورند که اصطلاحا به آن استخراج گفته میشود.
با رشد ارزش بیتکوین و دیگر رمزارزها در سالهای اخیر پردازشگرهای ویژهای برای استخراج آن طراحی و ساخته شدهاند که به آنها ماینر (معدنکار) میگویند.
این ماینرها انرژی نسبتا بالایی مصرف میکنند.
تسلا فروش داراییهایی خود را به عنوان بخشی از به روزرسانی منظم فصلی این شرکت به اشتراک گذاشته است. این کمپانی گفته که بیت کوین یکی از عواملی بود که به سودآوری آن لطمه زده است.
با این حال این شرکت سودی بالاتر از حد انتظار را برای سه ماهه منتهی به پایان ژوئن گزارش کرد که این موضوع به دلیل افزایش قیمت خودروهای پرفروش تسلا است که به جبران چالشها از جمله قرنطینه کووید در چین کمک کرد.
این کمپانی همچنین وعده «رکورد شکنی در نیمه دوم» سال را داده است.
تسلا گفته که تولید خودروهایش در چین با برداشته شدن محدودیتهای کووید به رکورد ماهیانه افزایش یافته است. ماسک هم گفته که تولید در کارخانههای جدید تسلا در آلمان و آمریکا هم افزایش یافته است. او پیشتر این مکانها را در برلین و آستین تگزاس «کورههای عظیم پول» توصیف کرده بود.
سهام تسلا در سال جاری ۴۰ درصد کاهش داشته است.
(منبع: بیبیسی فارسی)